Főoldal Keresés Letöltések

Indító megbeszélés a BESEP (Benchmark Excersise on Safety Engineering Practices) projektben

2020. október 6-7.

2020. október 6-án és 7-én online keretek között tartották az Európai Uniós finanszírozású BESEP projekt indító ülését. A projektet a finn VTT vezeti, és a nemrégiben létrehozott konzorciumot a NUBIKI-n és a VTT-n kívül a francia EDF, a szlovák Relko, a cseh UJV, a finn Fortum és a svéd RiskPilot alkotja. A projekt célja biztonsági tartalékok meghatározásának támogatása a külső veszélyekkel kapcsolatos biztonsági követelmények igazolására vonatkozó legjobb gyakorlat (best practice) kidolgozásával, felhasználva a hatékony és integrált biztonsági mérnöki gyakorlatot és a valószínűségi biztonsági elemzést. Az ülés során a résztvevők áttekintették a teljes projektet, az egyes munkacsomagok megoldásának felelősei ismertették az adott területen várható teendőket, és kijelölték a soron következő feladatokat.
A projektet az alábbi munkacsomagok alkotják:

  • WP1: Projektmenedzsment és –koordináció
  • WP2: Összehasonlító elemzés alapvetései
  • WP3: Esettanulmányok
  • WP4: Eredmények értékelése
  • WP5: Terjesztés és kommunikáció
  • WP6: Betanítás és oktatás

A NUBIKI a WP3 jelű munkacsomagot vezeti, amelynek tárgya jó mérnöki gyakorlatok szemléltetése és előzetes értékelése a projekt céljaihoz illesztve.

Az indító megbeszélést követően került sor a projekt Irányító Testületének (Steering Committee) ülésére. A konzorcium minden résztvevője delegált tagot az Irányító Testületbe.



Forrás: NUBIKI