Főoldal Keresés Letöltések

Bemutatkozás

Holló ElődA NUBIKI a hazai atomenergetikai közösség új, de széles körű szakmai hagyományokkal rendelkező intézete. Alapításának időpontja: 2009. április 16., alapítói – és egyben munkatársai – korábban évtizedekig a VEIKI Villamosenergiaipari Kutatóintézet Zrt. Atomerőművi Divíziójának dolgozói voltak.

Az Intézet alapvető tevékenysége az atomerőművek biztonságának elemzése és értékelése. A tevékenységünk fő célja a Paksi Atomerőmű biztonsági színvonalának fenntartását ill. növelését támogató intézkedések műszaki-tudományos megalapozása, valamint közreműködés a hosszú távú biztonságos és gazdaságos üzemeltetési feltételeinek meghatározásában.

Munkánk jellegét tekintve kutatás-fejlesztéssel, ennek eredményei alkalmazásával, mérnöki tevékenységgel és tanácsadással, szakvélemények készítésével, számítógépes adatfeldolgozással és szoftverfejlesztéssel foglalkozunk.

Szervezeti felépítésünket az egyszerűség és hatékonyság szempontjai alapján határoztuk meg. Az Intézeten belül csak a szakmai munkavégzésre koncentrálunk két szervezeti egység, a Biztonságelemzési és a Kockázatelemzési Divízió keretében, az egyéb infrastrukturális feladatok ellátására pedig igénybe vesszük a KFKI telephelyet üzemeltető vállalat szolgáltatásait.

Szakmai működési elvünk a függetlenség és elhivatottság. Gazdaságilag non-profit működésre, azaz bevételeink által a költségeink fedezésére törekszünk. Szociálisan fő célunk a munkahelyünk hosszú távú megőrzése és családbarát munkatársi kapcsolataink fenntartása.

Holló Előd
igazgató